PRODUCTEN - VERF - KALEIVERF

Kaleiverf wordt al eeuwenlang gebruikt bij het afwerken van buitengevels bij renovaties. Maar ook bij nieuwbouwwoningen en zelfs in je interieur zorgt het voor een verbazingwekkend authenthiek effect. Je behoudt met deze techniek de oorspronkelijke structuur van je gevel.

Hoe werkt het?

Kaleiverf fungeert als beschermingslaag van je gevel tegen gure weersomstandigheden. Bij vochtig weer vertoont de verf de befaamde vlekvorming. Tijdens het kaleien brengt men de verf in een dikke laag aan met een blokborstel. De eerste laag gebruik je om alle voegen in te kleuren. Daarna breng je een tweede laag verdund aan, om het geveloppervlak af te werken. De borsteltechniek bepaald mede het uiterlijk van je woning. Maar ook de zuigkracht van de ondergrond bepaalt uiteindelijk de kleur van het product. Kalei bestaat uit o.a. minerale grondstoffen en cementvrije bindmiddelen zoals kalk en hydraulische kalk. Dit zorgt ervoor dat de gevel kan blijven ademen.

De belangrijkste eigenschappen van kalei zijn o.a. dat het milieuvriendelijk is. Verder heeft het een hoog renoverend en decoratief karakter. Daarnaast geeft het een matte, mineral kalk-look. Ten slotte is het ook een enorm duurzaam product.

Kaleien is een goede oplossing om eenheid te brengen in verschillende baksteensoorten van gevels. Meer en meer nieuwbouwprojecten gebruiken kaleiverf om een luxe, authentieke uitstraling te geven aan het gebouw. Kalei is een buitenproduct, maar kan evengoed binnen een saaie muur omvormen tot een stoere, levendige muur.

Kom langs en ontdek wat de opties zijn voor jouw woning.

Onze partner:

Stoopen & Meeus